Mesterségem címere: épület- és bútorasztalos

Felsorolni is nehéz lenne, hogy az elmúlt 20 év alatt milyen sokféle bútor került ki a kezeim alól, elképzelni sem könnyű, hogy mennyi köbméter fát munkáltam meg, milyen sok csavar és ragasztó (nem mellesleg kávé) fogyott az asztalosműhelyemben. Az alkotás továbbra sem áll meg, közel egy emberöltőnyi ideje alkotómunkaként élem a mindennapokat.

Alapanyag, stílus, színezet, mintázat tekintetében „mindenevő” vagyok. Szívesen készítek például fenyőből régi idők hangulatát megidéző, rusztikus komódot, ajtót, lépcsőt, de egy angol stílusú konyhabútortól vagy falburkolattól sem riadok vissza, és egy nagyon letisztult, modern, fekete színű nappali szekrény sem jelent akadályt.

Minden munkám során a Megrendelő elképzeléseit, igényeit, ötleteit tartom szem előtt. A szakmai tanácsadást és a közös tervezést maga az alkotás követi, melynek eredményeként születik meg az elvárásoknak megfelelő, az adott miliőbe passzoló, igényesen elkészített, minőségi és hosszú élettartamú, praktikus és jól funkcionáló egyedi bútor, faipari termék.

A munkám egyben a hobbim is – ez, a ma már közhelyesnek számító megállapítás az én esetemben is igaz, azonban ezen nincs mit tagadnom. Asztalosmesterségem örömet, feltöltődést, inspirációt, motivációt, fejlődést, szakmai alázatot jelent számomra.

Az Ön asztalosa áll rendelkezésére!

Simon Zoltán

épület- és bútorasztalos