kihasznalatlan_terek_kihasznalasa_tippek

A lakás számos helyiségében, zegzugos részeiben mindig akadnak kisebb-nagyobb kihasználatlan terek. Az évek alatt egy ember is sok holmit fel tud halmozni, egy négy-öttagú család pedig végképp: téli ruhák, nyári ruhák, kinőtt darabok, megunt játékok, emlékbe eltett apróságok… csak, hogy néhány példát említsünk. Ezek tárolására bizony sok helyre van szükség, és ha már nem férnek el a szekrényekben, a padláson, akkor ügyes megoldásokkal helyet tudunk nekik szorítani azokban a bizonyos kihasználatlan terekben. Hogy melyek ezek, és hogyan tudunk belőlük tárolóhelyiséget varázsolni? Bemutatom!

 

• Akinek van lépcső a házában, lakásában, akár szerencsésnek is mondhatja magát. Persze a legtöbben nem örülnek ennek a plusz „berendezésnek”, hiszen nagy helyet foglal, alatta-fölötte igen tágas a tér, és nem tudják hasznát venni. Egyedi bútorral azonban remekül kihasználható! A lépcső alatti tér nagyon jól beépíthető, például ajtós szekrényekkel, fiókokkal, polcokkal, kihúzható elemekkel. Pontos tervezéssel, jó helykihasználással, ötletes megoldásokkal egy nagyobb lépcső alatt egy egész gardrób vagy éppen egy komplett szerszámoskamra, de még akár egy dolgozósarok is kialakítható. Sőt, ha tényleg minden hely számít, akkor még a lépcsőfokokban is kreálható egy-egy kincseket rejtő fiók.

• A tetőtérben talán még gyakrabban fordulnak elő kihasználatlan helyek, ugyanis a tető síkja alakítja az egész teret. Azonban nem kell megijedni a „lecsapott” részektől, egy-egy ilyen térbeli „háromszög” is jól kihasználható, alacsonyabb-magasabb pontjai egyaránt bebútorozhatóak – beépített szekrények, komódok, tárolók alakíthatóak ki, legyen szó szobáról, nappaliról, fürdőszobáról, konyháról.

• Az ajtó mögötti részek is sokszor okoznak fejtörést, márpedig egyedi bútorokkal, beépítésekkel ezeket a „tátongó lyukakat” is kiválóan ki lehet használni. Még ha csak keskenyebb tér is áll a rendelkezésünkre, egy keskenyebb, bepolcozott szekrénybe is rengeteg holmit lehet bepakolni.

• A magas belmagasságot a padlótól a plafonig érő egyedi bútorokkal használhatjuk ki. Lehet, hogy szék, kislétra szükséges már a felső polcok eléréséhez, megpakolásához, de a nem mindennap használt holmik jól megférnek ezeken a felsőbb szinteken is, sok-sok helyet spórolhatunk így az alsóbb, könnyebben elérhető szinteken. A téli ruhákat elég egy évben egyszer elővenni, majd visszatenni, nemde?

• Lábakon álló ágy alá, tehát ágyneműtartóval nem rendelkező ágy alá is készülhetnek kihúzható, lenyitható tárolódobozok, melyek az ágynemű és egyéb dolgok őrzésére lehetnek hivatottak.


Praktikus tárolásra fel!

Segíthetek?